Europarådets kommitté för ungdomsfrågor

Hej ungdomsrörelsen (och alla andra..!) !!!
Anja heter jag och är just nu påväg på mitt första möte som representant till Kommittén för ungdomsfrågor, inom Europarådet – Advisory Council on Youth (AC). Jag är supertaggad, vi blev valda i april förra året och ska alltså nu äntligen få sätta igång och jobba på riktigt.
Kommittén för ungdomsfrågor har flera uppdrag och uppgifter inom Europarådet. Dels så finns vi ungefär som ett ungdomsråd med beslutanderätt, där olika frågor som tas upp i europarådet också kommenteras och följs upp av oss. Till exempel så representerar vår ordförande kommittén i ministrarnas möten osv. Vi har också många egna projekt på gång, där vi driver en kampanj om ”No hate speech” (http://www.nohatespeechmovement.org) och skriver rekommendationer till minister kommittén om ungdomsfrågor, som till exempel hur medlemsstaterna kan utveckla sitt arbete med ungdomspolitik, civilsamhälle eller säkerställa ungas tillträde till sina rättigheter.
Europarådet, och vi, jobbar främst för mänskliga rättigheter, både inom Europa men också i övriga världen, så därför har vi också många samarbeten med andra stater, som MENA-regionen, Belarus, och olika länder i Afrika. Om en är intresserad av att veta lite mer så får en gärna lyssna på detta radioklippet där jag pratar på P4 om vad uppdraget innebär för mig. 32 minuter in i programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/694387?programid=3442 
Jag kommer under de närmaste dagarna uppdatera er om vilka frågor vi pratar om, hur valen som vi ska hålla går och hur ungdomscentret i Budpest, där vi har vårt möte ser ut!
 Bild 2016-03-19 kl. 16.22 #3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *