I FN:s högnivåforum för hållbar utveckling kan jag som ungdom flika in!

Hej!

Wow, jag har en egen sida på världens bästa blogg! Häftigt!

Nu ska vi se… Vart ska jag börja?

Jo, mitt namn är Romiana och är 23 år. Jag är student på Stockholms Universitet där jag läser kandidatprogrammet Kulturgeografi med omvärldsanalys. Den här utbildningen har för mig varit nyckeln in i den här underbara och givande resan med LSU. Kulturgeografi är ett brett fält som jag gillar att kalla ”livets bästa utbildning där man får veta om allt”. Den här allmänbildningen i skolan i samband med allt jag dagligen får lära mig i mitt uppdrag, har lett till en personlig utveckling på en nivå jag inte visste gick att nå…

Juste, mitt uppdrag!

Jag blev alldeles för självupptagen där en stund, jag är ju här för att berätta om LSU och FN!

För året 2016 har jag fått äran att kallas ”Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s högnivåforum för hållbar utveckling 2016″. På engelska är det så fint som ”Swedish Youth Representative to the United Nations HLPF for Sustainable Development 2016″.

Det här innebär att jag under högnivåforumet (som hålls i New York) 11-21 Juli, kommer delta under uppföljningen av Agenda 2030. Som ungdom kommer jag få följa de rekommendationer och vägledande dokument som skrivs för stater att följa för att uppnå bästa resultat vad gäller globala målen. Någonstans i dokumenten kan kanske även jag flika in? Vem vet!

Syftet med detta deltagande är att få kännedom om de globala processer som dagligen är i spel men som vi i civilsamhälle inte riktigt känner till. Jag ska under mitt uppdrag konsultera, reflektera och diskutera med andra personer jag kan komma att stöta på (barn, ungdomar, studenter, politiker, familj, kompisar osv.). Med all den informationen ska jag till New York och se hur vida det stämmer överens med vad vi pratat om hemma i Sverige. Till slut ska jag återkoppla  och tillsammans med andra reflektera.

Jag kan skriva flera sidor till men vi tar det etappvis. Det är inte förs 9e Juli jag flyger från Sverige så vi har gott om tid.

På kärt återseende bloggen.

PS: För den intresserade; ring, maila eller kom på kaffe så kan vi konsultera, reflektera och diskutera tillsammans!

/Romiana

Romiana

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *