”Röstresan till Bryssel” var viktigt för mig som FN-representant!

Hej igen bloggen!

Låt mig berätta om ”Röstresan till Bryssel”.

Det var nästan exakt 2 veckor sen den här underbara resan började och den varade i 5 dagar.

! 2016-04-18  – 2016-04-23 !

Vi träffades på Europahuset i Stockholm där jag med 11 andra ungdomar från olika medlemsorganisationer till LSU fick introducera oss själva. Jag deltog som medlem i Assyriska Ungdomsförbundet, samma ungdomsförbund som också nominerade mig till FN-representantskapet.

Jag återkommer om hur den här resan hjälper mig i mitt FN-representantskap.

Röstresan till Bryssel är LSU:s EU-utbildning där ungdomar får besöka EU:s institutioner och möta organisations-företrädare. Vi fick lära oss om ungdomspolitik i EU och det EU-arbetet som LSU gör. Båda LSU:s EU-representanter deltog!

Förutom att jag fick en klarare bild om EU:s arbete och organisation blev jag mer införstådd i hur svensk politik påverkas av EU:s lagstiftningar. Jag förstod under resan hur VIKTIGT det är att rösta i EP-valet! Parlamentsledamöter som väljs in som svenska representanter kan i princip driva vilken fråga de än är intresserade av utan större ställningstagande till svensk politik.

Eller jo, det är ju viktigt att ha det i åtanke också…

Jag tolkar det därför som att när man röstar vid EU-valet ska man titta på ledamöternas intressen och inte bara vilket parti de tillhör.

Så hur är den här resan viktigt för mig som FN-representant?

Jo. Sverige talar inte ensam i FN. Sverige talar som en röst i EU. Det här betyder inte att Sverige inte kan ta en större roll i FN:s delegationer men i svenska ställningstagandet har man alltid EU i åtanke. Därför var det viktigt för mig att lära mig mer om EU innan jag åker till FN!

En liten översikt om hur det ungefär ser ut:

 

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 17.36.56

Vilken underbar resa…

Förutom all kunskap jag fick med kan jag inte glömma de underbar personer jag spenderade tiden med. Tack LSU och alla deltagare för en oförglömlig resa!

Toodles,

/Romiana

 

IMG_8451

Bild på de allra flesta deltagarna i Plenisalen, Europaparlamentet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *