”Realising Inclusive Peacebuilding” – seminarium med Dag Hammarskjöld Foundation

Hej!

I Sverige finns ett gäng aktörer som arbetar med FN-frågor. En viktig sådan är Dag Hammarskjöldfonden vard uppdrag är att katalysera dialog och handling för ett socialt och ekonomiskt rättvis, ekologiskt hållbar, demokratisk och fredlig värld. I samma anda som Dag Hammarskjöld, enda svensken att ha varit FN:s generalsekreterare, strävar dem efter att skapa nya perspektiv och idéer på global utveckling och multilateralt samarbete. De bygger broar mellan aktörer och förmedlar utrymme för de som påverkas mest av ojämlikhet och orättvisa.

Den 7 april 2016 var jag inbjuden till ett seminarium anordnat av dem med tema “Realising inclusive peacebuildng”.
Seminariumet inleddes redan kvällen innan, den 6 april, med en middag på Skeppsholmen dit alla deltagare var inbjudna. Där hade jag trevliga samtal med folk från världens alla hörn som arbetar med fredsbyggande. Med på plats fanns personer från hela världen: Liberia, Somalia, Colombia, Pakistan, Indien, Finland, USA, Storbrittanien, DRC, Australien etc.

Den 7 april inleddes seminariet hos Dag Hammarskjöldfonden i Uppsala.

På Agendan fanns dessa områden:

Session 1: Goal 16 as a vehicle for supporting peacebuilding
Session 2: Reconciliation and inclusive national ownership
Session 3: Engagement of youth in peacebuilding
Looking forward: communicating messages and supporting implementation

Här nedan finner du anteckningar på de diskussioner som fördes:

 

Det fördes livliga och givande diskussioner under varje agendapunkt. Även om alla agendapunkter självklart var intressanta, kändes det extra viktigt och bra att ungas roll i fredsbyggande lyftes.

         

Under lunchen serverades god vegansk mat innan vi begav oss av till kyrkogården för att besöka Dag Hammarskjölds grav i Uppsala för att hedra honom och visa vår respekt.

           

Efter lunchen fortsatte diskussionerna.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *