Dag 6 på COP23

Hej!

Idag är sista förhandlingsdagen i de förberedande grupperna. Under första veckan är det mer tjänstemän än ministrar på plats, som försöker reda ut så många frågor som möjligt och förbereda beslut inför de stora mötena nästa vecka.

Om du varit med i någon styrelse (exempelvis i en av LSUs medlemsorganisationer) så kan den första veckans förhandlingar beskrivas som möten där det produceras ”motioner” (draft decisions) inför nästa veckas ”styrelsemöten” (ex APA och SBI). Så målet under denna vecka är att få alla länder att enas bakom motionerna redan innan styrelsemötet föra att underlätta för beslut.

Möte under APA (arbetsgruppen på Parisavtalet) för att se hur det går för alla ”motioner”

Jag och generalsekreteraren för FNs klimatkonvention

Sidoevent med Sveriges statsekreterare och vice-klimatminister Eva Svedling om Arktis

Jag och Al Gore, som ni kan se är vi nu bästisar

EUs chefsförhandlare i frågan om ”Handlingskraft för klimatåtgärder” (ACE)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *